Условни присъди, глоби и връщане в Гърция за бежанците от Кулата 30.05 | 20:35

Прокуратурата в Петрич се споразумя с нелегалните мигранти, заловени миналата събота

От iNews.bg

Районна прокуратура – Петрич внесе за одобрение в съда сключените споразумения със защитниците на 17-те бежанци, които незаконно влязоха у нас от Гърция и бяха задържани от граничните полицаи в района на Кулата. Ако съдът одобри споразуменията, те ще платят по 100 лв. глоба и ще получат условни присъди.

На 14 обвинените ще бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години. За другите трима ще има 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение също е отложено за изпитателен срок от 3 години. С всички 17 чужди граждани прокуратурата се е споразумяла да им бъде наложена глоба в размер на по 100 лева. Очаква се днес съдът да се произнесе по споразуменията. По-рано днес стана ясно и че мигрантите ще се върнат обратно в Гърция, след като споразуменията бъда одобрени.

В ранните часове на миналата събота наряди на граничния полицейски участък в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич локализирали и задържали 34 чужди граждани от Ирак и Сирия. Чужденците незаконно преминали зелената граница на страната ни в района на село Кулата. Сред установените нарушители имало 13 малолетни деца и 4 непълнолетни.

Водещи

Най-четени