Ученици отбелязват 9 май с приключенска игра в столичния Южен парк 09.05 | 09:12

Бързи, умни и креативни деца се включват в състезанието по случай Деня на Европа

От iNews.bg

Младежи от столични училища ще покажат, че могат да бъдат много бързи, умни и креативни. Учениците ще се включат в забавна игра, в която трябва да демонстрират смелост и бързина, да покажат, че познават държавите в Европа и правата си като европейски граждани, както и че могат да подходят творчески дори към строгите теми от историята на Стария континент. Голямата надпревара е по повод 9 май, Денят на Европа, на Голямата поляна в Южния парк в София. В състезанието ще се включат шест отбора от ученици от различни столични училища. Предвидени са награди за всички, а най-бързите и умните ще спечелят ваучери за техника.

По традиция подобна игра се организира съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси - Национална агенция по Програма Еразъм+, администриращ съпътстващите дейности Европас, Еврогайдънс, Etwinning и Евродеск България, както и Европейския потребителски център България, Информационния център "Европа Директно”- София, Мрежата на европейските служби по заетостта – EURES, Националния център за контакт по програма "Европа за гражданите”, Бюро "Творческа Европа” (офис Култура) и Комисията за защита на потребителите.

Официалното откриване на празника по повод Деня на Европа ще бъде на 9 май, сряда, от 14 ч в Южния парк. Участие в него ще вземат председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и Татяна Калканова, изпълнителен директор на ЦРЧР. Организаторите на инициативата ще отворят информационни щандове, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз, правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.

Водещи