Училищен летен лагер завърши трагично за 15-годишно момиче 30.08 | 14:57

От образователното министерство ще обмислят как да засилят контрола в детските лагери

От Ивелина Георгиева

15-годишно момиче, завършило осми клас, се удави вчера в Созопол, след като с приятели се качило на скалите, за да си направят снимки.

Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, като поднесе чрез медиите съболезнования на родителите и близките на загиналото момиче.

Момичето, заедно с група деца, се качили на скали, за да си направят снимка. Докато се снимали огромна вълна повлякла със себе си 5 от децата. Четири от тях успели да се спасят, без 15-годишната Едит Симеонова.

Децата са възпитаници на гимназията в Кърджали и са завършили осми клас. Те са били в Созопол на летен лагер, организиран от училището, обясни министър Игнатов.

Игнатов заяви, че от министерството ще обмислят как да въведат по-засилени мерки за контрол в лагерите за ученици. Той коментира, че който и да излезе виновен за случая, животът на детето няма да бъде върнат.

Тъй като в момента се води разследване по случая, министърът отказа да даде повече подробности.

Морето взе жертва още четирима души по плажовете в Бургаско, като два от инцидентите са станали на плажа в местността "Иракли", съобщиха от полицията. Единият от удавниците е 50-годишен германски турист.

 

Най-четени