Фандъкова: Никога в София не се е строило с такива мащаби 01.06 | 10:53

Столичният кмет се похвали с 14 нови детски градини за година в столицата

От Кремена Бедерева

Тази година досега сме отворили 7 нови сгради на детски градини, предстоят да се отворят още 7. Това са 14 нови детски градини за 1 година. Никога в София не се е строило с такива мащаби.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия.

"Демографската криза в България е факт, в София обаче тенденциите са други. Знаете, че вътрешната миграция към София е сериозна и тенденциите са тя да продължи. Между другото, не е само в България, това е тенденция в цяла Европа и тя се отбелязва. Много хора идват в София, работят, млади семейства, някои създават семейства, някои идват с малки деца. Решението е едно и ние го правим от няколко години – строителство, увеличаване на местата в детските градини. Нищо друго не е в състояние да реши този въпрос”, допълни Йорданка Фандъкова.

На въпрос как успява да избягва конфликти и да се самоконтролира, кметът на София отговори: "Нямам специална цел да го правя, просто такова е моето разбиране, такива са моите управленски принципи – да се работи в екип и да се търсят различните гледни точки”.

"Истината винаги е различна за различните гледни точки и трябва да се намира балансът, за да се развиваме. Според мен най-важното нещо е да умееш да слушаш различните гледни точки. Не да ги слушаш и да ги подминаваш, да ги чуваш, защото дори в сериозните критики, които получаваме от организации, от някои партньори или опоненти, винаги може да има нещо, което е много важно и нещо, което ти отбягва, когато взимаш решение. Това за мен е най-важното – да умееш да чуваш хората и различните гледни точки”, категорична беше Йорданка Фандъкова.

Водещи

Най-четени