Фандъкова да не се разсейва, а да си свърши работата, призова Станишев 24.07 | 10:55

Част от протестиращите обслужват политически цели

От Елица Елефтерова

Очаквам кметът на София (Йорданка Фандъкова), която 40 дни се правеше на разсеяна, да си застане на мястото и да си свърши работата. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му част от протестиращите не търсят форма на диалог, а обслужват постигането на политически цели, които обслужват досегашните управляващи. Зад агресивната част от протестите има ясен сценарий и МВР трябва да разкрие провокаторите.

През деня Станишев очаква анализ на МВР за събитията, които се случиха късно снощи (23 юли). Вчера видяхме и актове на насилие, потрошен автобус, вземане на депутати, синдикати и експерти за заложници, разбиване на улици, което няма как да бъде възприето като нормално за която и да е европейска страна, посочи той.

Очакванията на Станишев са МВР да си свърши работата и да идентифицира тези, които са вандалствали, за да си получат заслуженото, а Народното събрание да работи в нормални условия.

Според лидера на БСП твърденията, че протестът е бил срещу актуализирането на бюджета, се оказват несъстоятелни. Актуализацията на бюджета е необходима заради социалната политика на кабинета "Орешарски”.

Необходими са и за да може хората с увреждания и след септември да продължат да получават пари, тъй като бившият финансов министър Дянков е заделил за тези хора пари само до септември.

Водещи

Най-четени