Фандъкова не знае кога тръгват трамваите по "Графа" 20.11 | 18:18

Уточняват се всички възможности, които позволяват наредбите и законите, и в рамките на нашите възможности ще предложим различни облекчения за търговците там, заяви столичният кмет

От iNews

Не мога да дам точен срок кога трамваят ще тръгне по "Граф Игнатиев”. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след като заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев дадоха старт на олимпиада по пътна безопасност в 119-о училище, предаде БГНЕС.

Припомняме, че срокът за пускането на трамваите се промени на няколко пъти. Първоначално маршрутите на трамваите 4, 10, 12 и 18 трябваше да бъдат възстановени на 2 октомври. Последва нов срок - 1 ноември. Малко преди изтичането му маршрутните промени бяха удължени до 17 ноември. Сега те ще важат до 7 декември. Но и тази дата може отново да не е последна.

"Трябва да се направи както трябва, да се провери, времето понякога пречи. Ще се пусне в скоро време. В момента вече текат довършителни дейности. Не искам да посочвам дата. Връщаме за преработка за всяко нещо, което се вижда, че не е направено както трябва”, заяви още Фандъкова.

Тя обясни, че работата на терен се контролира, а надзорът има за задача да следи внимателно процеса на място. Всичко това се прави, за да стане по-удобно, по-добре и по-безшумно, обясни още кметът.

Градоначалникът коментира и създалото се напрежение между бизнеса и общината заради ремонта на трасето. "В момента разговаряме за различни възможности, за предоставяне на безплатни реклами и други механизми, по които общината да подкрепи търговците на "Граф Игнатиев”. В момента се уточняват всички възможности, които позволяват наредбите и законите и в рамките на нашите възможности ще предложим различни облекчения”, каза Фандъкова.

Тя коментира, че изграждането на настилките ще бъде съобразено с климатичните условия и припомни, че по договор срокът на ремонта е 300 дни и изрази надежда, че трамваите ще бъдат пуснати по-рано, тъй като релсите отдавна са положени и в момента се довършват детайли.

Водещи

Най-четени