Фандъкова обяви защо се бави пренареждането на жълтите павета 26.06 | 15:10

Кметът за пореден път подчерта, че "няма платен нито един лев за това безобразно нареждане или разреждане на жълтите павета"

От iNews.bg

Проектът за технологията на подреждане на жълтите павета е внесен в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Очакваме, когато се получи съгласуването с института и завърши ремонта на ул. "Оборище", да  може да се спре движението пред парламента и да се започне пренареждането , което изцяло е за сметка на изпълнителя.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът за пореден път подчерта, че " няма платен нито един лев за това безобразно нареждане  или разреждане на жълтите павета, така че очакваме от изпълнителя, след като включихме най-високата експертиза на София, да си довърши работата по най-добрия начин и да не се изложат за втори път, защото санкциите са много високи".

След некачественото пренареждане на жълтите павета, които са паметник на културата, Столичната община в началото на годината сформира експертен съвет. Направени бяха допълнителни проби на основата, Съветът предложи нова технология за пренареждането им. "Ще започнем пренареждането на място, когато всички се уверим, че моделът е правилният и получим съгласието на НИНКН", каза през зимата Фандъкова.

Водещи

Най-четени