Хамстера и Митьо Очите на среща в МВР* 10.05 | 19:54

Според МВР те подготвяли покушение срещу висш полицейски служител

От Андриян Георгиев

МВР било "привело в поделенията си" и се "срещнало" с Антон Петров - Хамстера и Димитър  Желязков - Очите, каза вътрешният министър, цитиран от агенция "Фокус". Двамата били привикани, защото подготвяли покушение срещу висш служител на МВР.

МВР им съставило предупредителни протоколи. Първоначалната информация беше, че двамата са арестувани по надлежния ред. 

"Надявам се срещата да е достатъчна и да не създават проблеми", каза Цветанов.

Вътрешният министър не пожела да уточни дали става дума за висш служител на МВР, който е водил разследването срещу тях, но каза, че той е от висша оперативна служба, не е директор, но е началник на една от службите.

Операцията по "привеждането" на двамата била проведена на столичния булевард "Черни връх", посочва bTV. "Приведена" е и охраната на Хамстера.

Антон Петров е известен като "дясната ръка" на Алексей Петров и е подсъдим с него по делото "Октопод". Хамсера бе сред първоначално арестуваните в операция "Наглите", но след месец в ареста бе освободен.

Доказателства срещу него за участие в групата за отвличания не бяха намерени въпреки многократните намеци от страна та МВР, че той има общо с похищенията.

iNews припомня, че несебърският наркобос Митьо Очите от 1 март тази година е свободен. Той свали "затворническите одежди", изтърпявайки наказанието си от 4 години и 10 месеца. 

Бригадата на Очите бе разбита по време на тройната коалиция. След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали. Той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим. Докато бе в затворническото общежитие в Казичане, Желязков си размени юмруци с пернишкия наркобос Стоян Кръстев – Драгановеца.

Той се превърна в първия признал се за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Водещи

Най-четени