Хванаха 20 бежанци да бягат към Дунав мост 16.02 | 17:28

Всички мигранти били с документи за временно пребиваване и настаняване

От iNews.bg

Полицаи от Монтана са заловили 20 бежанци при рутинна проверка, извършена на 14 февруари на разклона за село Крапчане. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

16 от тях имали карти със снимки, издадени от Държавната агенция за бежанците, а останалите 4-ма разполагали със заповеди за настаняване в центрове за чужденци у нас.

Чужденците са намерени в два автомобила, управлявани от българи. Криминалистите смятат, че става въпрос за трафик на бежанци към Дунав мост 2.

Според информация на Нова телевизия всички бегълци са били върната обратно в София. В полицията им е било разяснено, че са длъжни да пребивават тук до получаване на статут и е забранено да навлизат в граничната зона.
Преди дни главният комисар на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски съобщи, че пътят на трафикантите минава през Монтана и Видин.

 

От агенцията за бежанците пък обясниха, че влизащите нелегално у нас мигранти се задържали в страната за по няколко часа преди да продължат за Западна Европа. Масовите бягства на мигранти от страната ни било тенденция от месеци.  

Водещи

Най-четени