Хванаха 4 ниви с канабис до пловдивско село 19.07 | 12:45

При акцията са арестувани и двама криминално проявени

От iNews.bg

Полицията в Панагюрище е разкрила плантация за отглеждане на канабис. През юни служителите от Районното управление там получили информация за незаконно отглеждане на марихуана на открито. За целта извършителите избрали трудно достъпен терен в района на пловдивското село Мало Крушево и намиращия се наблизо микроязовир. Мястото е на границите между Пазарджишка и Пловдивска област, теренът е силно пресечен.

Вчера екипи на полицията в Панагюрище се отправили към района и установили общо четири ниви за отглеждане на марихуана, като на всяка от тях растенията били в различен стадии на развитие. Плантациите били оборудвани със система за отглеждане и напояване - потопяема помпа с акумулаторно захранване, маркучи за капково напояване, торове, уреди за обработка на почвата и отглеждането на дрогата.

На място са били задържани и криминално проявените П.А./38г./ от Съединение и И.Г./32г./ от Пловдив.  Изяснено е, че за повече конспиративност двамата мъже са се придвижвали до нивите с лодка през микроязовира. На мястото е извършен оглед от дежурна група на ОДМВР-Пловдив, тъй като нивите се намират на територията, обслужвана от съседното полицейско управление в Хисаря. Предстои да се установи точното количество на изкоренената марихуана, след което тя ще бъде унищожена. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Водещи

Най-четени