Хванаха над 100 кг дрога при спецоперация в София 30.05 | 19:22

Полицаи и прокурори задържали мъж и жена по време на наркосделка

От iNews.bg

Над 100 кг наркотоци са били задържани при специализирана операция на спецполицаи, прокурори и софийските ченгета, протекла при съдействието на представители на ДЕА. Оперативните действия на служителите на отдел "Наркотици" в ГДБОП и колегите им от СДВР били предприети след разследване на получен сигнал за предстояща сделка с големи количества дрога. Операцията е реализирана на територията на София с участието на представители на ДЕА – България под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

Следобед миналата събота, 28 май, в момента на осъществяване на наркосделка в столичния кв. "Младост" 1,  са задържани О.П. на 43години и 49-годишната П.Й. Първоначално в куфар, който мъжът извадил от автомобила си, били открити 50 кг таблетки с лого "Каптагон", бели на цвят, които при направения полеви тест реагирали на амфетамин. В управляваната от жената кола пък спецполицаите открили друг куфар, в който имало още 50 кг от същите таблетки. Дрогата била разпределена в четири чувала от по около 25 кг, съобщиха от МВР.

Последвало претърсване в жилището на О.П., откъдето били иззети 5 пакета суха зелена маса с общо тегло 2.5 кг, която при полевия тест реагирала на марихуана. Освен това в автомобила на О.П. са намерени и още таблетки, сходни с намерените в двата куфара по-рано. Открити са мобилни телефони и заглушаващо устройство за тях. Мъжът и жената са били задържани за 24 часа,  привлечени са с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел разпространение. Установено е, че О.П. не е осъждан, но е обвиняван за участие в организирана престъпна група, като делото се наблюдава от специализираната прокуратура.  Предстои в Софийски градски съд да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража” на двамата.

Водещи

Най-четени