Хванаха петима трафиканти на хора, имали и нарколаборатория 23.10 | 13:42

Арестуваните превозвали 24 бежанци в тайник на камион по „Тракия”, у дома правили опасна дрога

От iNews.bg

Петима души са задържани за трафик на хора при съвместна акция на служители на ОДМВР-Бургас и Сливен. При последвалите действия в имот, обитаван от двама от арестуваните, е разкрита нарколаоратория. До реализацията се е стигнало след разследване на криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР- Сливен.

В петък около 19:00 ч. в района на 313-ти километът на автомагистрала "Тракия” са задържани три леки автомобила "Ауди А 4” с ямболска регистрация, "Фолксваген Голф 5” със сливенска регистрация и "Мерцедес S 430” с хасковски номера. На отбивка по магистралата е открит камион "Волво” с пловдивска регистрация, в който е имало тайник в ремаркето, замаскиран с наредени около него трупи дървесина, в който са открити общо 20 жени и мъже, както и 4 деца. Те са се самоопределили като граждани на Ирак и Сирия.

Задържани са мъжете, шофиращи леките автомобили и камиона. Това са М.В. на 43 години от Ямбол, С.С., 19 годишен от Сливен, баща му – В.С., 41 годишен от Сливен, 22 годишния Ж.М. от с. Звездец, община Малко Търново и 33 годишния Е.З от с. Звезделина, община Кърджали. Иззети са множество мобилни апарати и парични суми в различни валути.

При последвалите процесуално-следствени действия на сливенските криминалисти в имот, обитаван от С.С. и В.С. в село Мечкарево, е намерена оборудвана лаборатория за производство на синтетичен наркотик. Полицейските служители са иззели прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на високорискови наркотични вещества. Иззети са около 15 грама метамфетамин. Работата по случая продължава от служители на РУ-Карнобат и ОДМВР-Сливен.

Водещи

Най-четени