Хванахме унгарец, обявен за международно издирване 14.08 | 11:54

Мъжът е обвинен за финансови измами, укривал се у нас от 2006 г.

От iNews.bg

В резултат на бързите полицейски действия на служители от група "Издирване” при отдел "Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас е задържан обявен за издирване с европейска заповед за арест 49 годишен унгарски гражданин. Същият е обявен за международно издирване за извършени финансови престъпления и измами.

Установено е, че мъжът е влязъл в България през 2006 година, като пребивавал преимуществено на територията на София. Сигналът за издирването на унгареца постъпила в ОДМВР – Бургас в края на миналата седмица, като незабавно са организирани оперативно-издирвателни мероприятия. В резултат на които издирвания мъж е локализиран в Свети Влас. По време на задържането си унгарецът се легитимирал с чужд документ за самоличност, но своевременно опитът за заблуда е разкрит и 49 годишния мъж е арестуван. В момента е приведен в следствения арест в Бургас, като предстои да бъде екстрадиран в Унгария.

В края на миналата седмица са били задържани и други пребиваващи незаконно у нас чужденци. За времето от 08.08.т.г. до 09.08.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, установяване и задържане на незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци, издирващи се лица обявени на местно и общодържавно издирване, лица настанени в общежития, квартири и места за подслон без адресна регистрация, лица укриващи се от наказателно преследване. В хода на операцията са проверени 12 лица, от които са задържани 8.

Съставени са 5 акта, от които: 3 за нарушения на Закона за българските лични документи и 2 по Наредбата на Община Несебър. Образувани са 3 Бързи полицейски производства за притежание на наркотици, срещу граждани на Мали и Нигерия. 4 от установените лицата са конвоирани до Сектор "Миграция" – Бургас – 2 от Нигерия, 1 от Сомалия и 1 от Танзания. Един гражданин на Нигерия, който е обявен за общодържавно издирване е конвоиран до дирекция "Миграция" СДВР за експулсиране.

Водещи

Най-четени