Хиляди социалисти се качиха на Бузлуджа 28.07 | 13:20

Станишев обвини управляващите за трудния достъп до историческата поляна под върха

От Георги Георгиев

Близо 40 хиляди души се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата, предаде БТА.

По данни на организаторите до върха са стигнали около 600 автобуса и много леки автомобили - въпреки проблеми с придвижването заради затворен път между Шипка и Буздлуджа.

"Управляващите по жалък и нелеп начин се опитаха да попречат на хората от Северна България да стигнат навреме за празника", заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време на словото си пред членовете и симпатизантите на левицата.

И всички пътища да затворят, пак ще стигнем до Бузлуджа на тази дата, добави той. "Това управление може да се характеризира само с една дума - "провал", и искаме да си ходи, каза лидерът на БСП.

Присъстващите отговориха с възгласи "Оставка".За първи път от 10 години на събора дойде и експрезидентът (2002-2012) Георги Първанов. Пред журналисти той обясни, че сега вече - след като е извън институцията, няма проблем да изразява своите ценности и идейни предпочитания.

Най-четени