Хладнокръвна видинчанка разкри ало измамник 22.11 | 14:09

Полицаите го хванали, когато „жертвата“ се правела, че му дава исканите пари

От iNews.bg

Жена, усетила, че се опитват да я манипулират, издаде телефонен измамник, когото ченгетата успяха да задържат. Случаят се е разиграл във Видин, където в резултат на предприети светкавични действия на служители на местното районно и адекватна реакция на дамата е предотвратена телефонна измама за 2 500 лева.

Вчера, към 13:00 ч., 59-годишна жена съобщила на тел.112, че в момента разговаря по стационарния с мъж, който й поискал сумата за освобождаване на пратка от митницата. Жената запазила самообладание и продължила разговора. Към адреса незабавно били насочени криминалисти за съдействие при "водене на преговорите” и наблюдение на жилищния блок.

Там, от лек автомобил "Мерцедес” слязъл мъж, говорещ по мобилен телефон. Пред входа срещнал жената и взел от нея хартиен плик с банкноти. Веднага след това мъжът бил задържан, установена е самоличността му – И.Е. /48г./ от Видин.

Приведен е в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс.

Водещи

Най-четени