Хърватският президент пристига у нас 04.04 | 09:10

В програмата й има разговори с Румен Радев, Бойко Борисов и Цвета Караянчева

От iNews.bg

Президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович ще бъде на официално посещение в България. Тя идва по покана на държавния глава Румен Радев. Сред темите на срещата между двамата ще бъдат възможностите за увеличаване на търговския обмен и разширяването на икономическите и туристически връзки между България и Хърватия, както и обменът на опит в сферата на образованието, науката, технологиите, културата. Радев и Грабар-Китарович ще обсъдят също така регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската и евроатлантическата перспектива на Западните Балкани с оглед на настоящото българско председателство на Съвета на ЕС и предстоящото през 2020 г. хърватското председателство.

По програма от 10:00 часа на площад "Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на държавния глава на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата президенти ще проведат среща "на четири очи" на "Дондуков" 2 от 10:30 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Хърватия. В 11:35 часа Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си президентът Колинда Грабар-Китарович ще разговаря с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Водещи

Най-четени