ЦГМ: Обществото е доста агресивно – не бият само контрольори 27.10 | 10:21

23 случай на насилие над контрольори за година

От iNews.bg

Три момичета пребиха контрольор на градския транспорт. Става дума за нередовни пътнички, които се качили в автобус номер 213, а след като екипът на градска мобилност ги свалили, момичетата пребили Георги Богданов, предаде БНТ.

Пострадалият контрольор не могъл да дойде заради усложнения след побоя, каза главният инспектор "Контрол по редовността на пътниците" Борислав Симов.Той уточни, че това е 23 случай на насилие над колеги и че е имало и няколко случая на заплахи с боксове и ножове.

"Чух се с Георги Богданов. Нощта е минала лошо за него - с големи болки в главата, окото изцяло му се е затворила след удара. Потърсил е лекарска помощ”, обясни Борислав Симов, главен инспектор в Центъра за градска мобилност.

"Не бих казал, че контрольорите предизвикват това поведение. Като цяло обществото е доста агресивно – не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно”, коментира Симов.

"Хората не обичат да дупчат билети, но след като използват тази услуга, трябва да плащат за нея. След като нямат документ, защо ползват услугата”, попита той.

Борислав Симов заяви, че ще настояват за засилени полицейски екипи по спирките и по-тежки наказания за нападателите. Според него наредбата трябва да бъде променена и контрольорите да се чувстват по-сигурни.

 

Водещи

Най-четени