ЦИК предупреди: Още е възможно разместване на листи 27.05 | 09:54

Изборната администрация още не е обработила финално всички резултати от преференциалния вот

От Филипа Тодева

ЦИК още не е обработила финално всички резултати от преференциалния вот. Това, което е обявено на сайта, са резултатите от първото въвеждане на протоколите Районните избирателни комисии, сега тези данни се проверяват при приемането на протоколите от РИК-овете. Това заяви пред bTV говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов.

Той отбеляза, че ЦИК още дори не е обявила кой печели изборите формално. "Има висока вероятност от разместване на някои листи, което е ново за България”, смята Томов.

Говорителят на ЦИК е на мнение, че най-големият куриоз на евровота е била регистрацията на огромен брой наблюдатели, много от които не знаеха кого представляват.

"Аз констатирах това лично. Наблюдателите по принцип са представители на неправителствени организации, а огромен процент от наблюдателите считаха себе си за представители на партиите”, коментира той.

По думите му от ЦИК ще препоръчат законодателни промени за контрол на този сегмент. В студиото социологът Кольо Колев коментира, че е важна преференцията при Реформаторския блок, която даде мандата на втория в листата Светослав Малинов. Тя беше съзнателна, подчерта той.

Водещи

Най-четени