Цацаров: Достойните прокурори не са анонимни 15.05 | 13:02

Странно е, че писмото идва ден след като беше поискан имунитет на бъдещ депутат

От Десислава Маданска

Прокурорите, които са достойни, не са анонимни. Достойните са малко по-грамотни от човека, който е писал писмото. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров относно писмото, изпратено от електронната поща на зам. главния прокурор Борислав Сарафов. В него се посочва, че нито едно от нещата, свързани с бюлетините от печатницата в Костинброд, не е вярно, като се започне от времето и се приключи с броя на самите бюлетини, открити в "Мултипринт".

"Странно е, че вчера, след като беше обявено, че ще иска имунитетът на бъдещ народен представител и днес някой заяви, че сме смъкнали изборния му резултат с 5-6%, това писмо се вгражда доста добре във всичките тези", каза Цацаров.

По думите му документите са идентични и не са фалшиви. Те били част от проверка, която прокуратурата е възложила на ДАНС. Документите обаче не били цялата проверка, възложена на службата от обвинението. Според него я няма самата справка, тъй като документите били подбирани избирателно.

"Целта на мейла е да опровергае това, което бихме съобщили днес", смята главният прокурор.

Той обясни, че до момента въпросните документи за бюлетините в Костинброд не са се намирали в прокуратурата, тъй като са се намирали в ДАНС.

На нашия екземпляр пише, че е получен на ръка, а на екземпляра, разпространен в интернет, няма такъв надпис, обясни Роман Василев.

По думите на Цацаров документите не са излезли от прокуратурата, като тепърва ще се уточнява откъде точно са разпространени.

На въпрос, след като ДАНС е пробита и оттам изтича информация, с кого ще работи прокуратурата, Цацаров заяви :"Преди малко ме попитахте защо не сме извикали ГДБОП, остана само пожарната."

Обвинител номер 1 каза, че ще нареди проверка за въпросните документи. До момента такава не е образувана поради липса на технологично време.

На въпрос как от любимец на експремиера Бойко Борисов и на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е станал техен враг, той заяви: "Аз не съм враг на никого."

Водещи

Най-четени