Цацаров: Засега не можем да кажем, че Виктория Маринова е убита заради работата й 08.10 | 17:47

Не е изключено извършителят да е с психически отклонения, каза Младен Маринов

От iNews.bg

Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ е определящата версия. Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа. Това заяви в Русе главният прокурор Сотир Цацаров, който е в града заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов по повод жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова. "Едно е сигурно – извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки", каза още Цацаров, цитиран от БГНЕС.

В същото време Младен Маринов нито потвърди, нито отрече възможността работата на убитата да е причината за тежкото престъпление. Попитан доколко е възможно убийството на жената да е свързано с професионалната ѝ реализация, министърът отговори: Не подценяваме нито една версия. Изследваме живота на жертвата, както в личен, така и в професионален аспект. В отговор на журналистически въпрос вътрешният министър заяви, че ако е имало съвпадение по ДНК, са щели да го съобщят веднага и да са задържали извършителя. Всички находки, които се изземват, незабавно се изпращат за експертиза, уточни Маринов.

Има екипи от Института по психология, които работят по линия на криминалната психология. Естествено те са присъствали на всички действия до момента с оглед да добият достатъчно информация и да направят психопрофил на лицето. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички, заяви още Младен Маринов.

Водещи

Най-четени