Цацаров: Няма искане за екстрадиция на един от биячите от Околовръстното шосе 01.03 | 13:31

Наказателният процес ще си върви тук, с максимално бързи темпове. Моето мнение е, че всеки трябва да си получи заслуженото, заяви главния прокурор

От iNews.bg

Няма искане за екстрадиция на един от биячите от Околовръстното шосе. "До вчера 17.00 часа такова искане от страна на украинските власти не е постъпвало”. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Вчера съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко, заяви че Георги Близнаков – един от тримата задържани за побоя на околовръстния път, е участвал в спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република.

По негови думи, мъжът се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани.

Ако искане за екстрадиция постъпи, то трябва да е в отдел "международен” във ВКП. Аз научих за него от новините. Гледах го, след което колегите ме информираха веднага, че такова искане няма. Няма и неофициално запитване от украинската страна.

 

"Наказателният процес ще си върви тук, с максимално бързи темпове. Моето мнение е, че всеки трябва да си получи заслуженото, независимо бил ли е или не в Украйна. В конкретния случай мен ме интересува какво е правил на Околовръстното”, заяви Цацаров. 

Водещи

Най-четени