Цацаров: Плевенски прокурор е участвал в организирана престъпна група 06.06 | 16:08

Димитър Захариев е с обвинение, задържан е в София

От iNews.bg

Плевенският прокурор Димитър Захариев е задържан в София от Бюрото за защитени свидетели и му е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Паралелно с това при акция на ГДБОП в Плевен е задържан и служител от Главна дирекция "Изпълнение на наказанието" /ГДИН/. Той е обвинен за участие в същата престъпна група и в закана за убийство към негов колега.

Димитър Захариев е бил задържан веднага след като е приключило негово дело в Софийски градски съд. Той е подсъдим за упражняване на принуда към свидетел, уточни Цацаров.  

"Специализираната прокуратурата ще направи всичко възможно, за да не позволи на лица, които защитават интересите на държавата, да заплашват свидетели и да подпомагат дейността на организирани престъпни групи", коментира Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Той обясни, че Захариев и второто задържано лице са обект на разследване още от края на 2016 г. По думите на Гешев задържаният прокурорът е помагал с логистика и е присъствал на срещи на организираната престъпна група, главните членове на която са задържани през април.

Водещи

Най-четени