Цацаров иска имунитета на депутат от ГЕРБ (ДОПЪЛНЕНА) 09.02 | 11:22

Малко по-късно Иван Миховски сам се отказва от него

От iNews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров иска свалянето на имунитета на депутат от ГЕРБ. Става въпрос за Иван Миховски. Искането вече е внесено в Народното събрание. Цацаров иска депутата да остане без имунитет, за да може да започне наказателно преследване срещу него.

Според разследване на Софийска градска прокуратура на 2 октомври 2015 г. Миховски е причинил катастрофа с колата си като е ударил пешеходка. Жената е получила тежки фрактури на краката, заради което е бил трудно подвижна в продължение на няколко месеца, съобщава Нова телевизия. Освен това преди инцидента Миховски е бил употребил алкохол. Дрегерът е показал 0.48 промила, което обаче е под горната граница от 0.5 промила, колкото позволява закона.  

Депутатът обаче реагира бързо и сам ще се откаже от имунитета си. За целта той вече е подал писмено заявление в деловодството на парламента. С този си акт депутатът заявява своето желание за незабавно изясняване на всички обстоятелства по случая от страна на компетентните органи, съобщиха от ГЕРБ.

Водещи

Най-четени