Цветан Василев внесе сигнал в прокуратурата срещу "Протестна мрежа" 11.03 | 11:37

С внесения сигнал той се възползва от правото да защити името и репутацията си

От Ивелина Георгиева

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за набедяване.

Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов – членове на "Протестна мрежа", които ясно съзнавайки невинността на г-н Цветан Василев, са му приписали пред обвинител номер едно участие в създаването на организирана престъпна група, съобщиха от пресцентъра на финансовата институция.

Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до г-н Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на "Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо от Наказателния кодекс.

С внасянето на сигнала Василев възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на "Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения.

Преди няколко седмици активисти на "Протестна мрежа" внесоха сигнал до прокуратурата срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев за организирана престъпна група, като в него се пояснява, че наличието на престъпление от общ "характер" е евентуално. От КТБ категорично отхвърлиха подобни твърдения и опитите да бъде заблудено обществото.

Водещи

Най-четени