Цветанов: За първи път в историята на парламентаризма вотът е заради намерения 19.10 | 12:15

Той благодари на депутатите от БСП, че днес са на работа в парламента, където е мястото за дебатите

От iNews.bg

За първи път в историята на парламентаризма БСП внесе вот на недоверие заради намерения. Благодаря им за това, но обсъждането продължава и още нямаме решение на МС, което да бъде внесено в парламента и да има дебат по него. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайки дебатите по вота на недоверие на БСП за здравеопазването.

Цветанов благодари на депутатите от БСП, че днес са на работа в парламента, където е мястото за дебатите.

БСП никога не са давали алтернатива или решение на поставените въпроси, а ГЕРБ и правителството решават проблемите, коментира Цветанов. Той напомни, че на 29 юли парламентът е задължил МЗ да даде моделите за реформа в срок до 30 септември. И можем да поздравим министърът, че го спази и моделите се обсъждат. Несериозно е да си твърди, че няма диалог, допълни шефът на ПГ на ГЕРБ, цитиран от "24 часа".

Темата за здравеопазването не е на една политическа сила, а всички ние трябва да участваме активно, като участници в този НС, и да подкрепим всяко добро предложение, допълни Цветанов.

Изборите са демократичния начин, по който гражданите дават своя вот, не можете да сте алтернатива. Ако имахме 7 последователни години, днес нещата щяха да са по-различни, каза той, напомняйки за правителството на "Орешарски".

Водещи

Най-четени