Цветанов: Няма разпад на коалицията 17.10 | 12:50

От Ани Романова

Това е тема, която те трябва да решат. Ние трябва да изпълним всичко, което е залегнало в коалиционното споразумение и управленската програма. Всичко това, на което ставаме свидетели, притеснява и нас, но не бих искал да коментирам чрез медиите отношенията в Обединените патриоти. Винаги съм казвал, че трябва да говорим помежду си, а не чрез медиите. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод скандала между председателя на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров и вицепремиера Валери Симеонов.

Убеден съм, че всяка една от партиите, които участват в коалиционното споразумение, има своя ангажимент. Всеки отстоява различна теза, но различното мнение по никакъв начин не означава разпад на коалицията. Нито една от партиите не е обявила, че напуска коалицията, посочи Цветанов.

Надявам се, че всеки един ще си изпълни ангажимента към коалиционната програма. Към настоящия момент няма партия, която да е заявила, че се отказва от ангажиментите, които сме поели, за да управляваме, заяви Цветан Цветанов.

По думите му причините коалиционният съвет да не се състои този понеделник са, че не е имало теми, които да налагат спешното му свикване, както и че членове на Съвета са имали ангажименти извън София.

Председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че към момента няма конкретно име, което да се смята за фаворит за главен секретар на МВР.

Той коментира и развитието на случая "Скрипал". Доказателста са много по-ясни и трябва да се съобразим с това, което направиха европейските държави. Много е тревожно това, което излезе като доказателства и категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ, заяви Цветанов.

В отговор на въпрос има ли данни за хакерски действия в България, зам.-председателят на ГЕРБ каза, че едни от потенциалните заплахи в региона са хибридните атаки. За всички е ясно, това което е направено като извод от много държави от ЕС - че Русия е една от държавите, които действително са потенциална заплаха с хибридните атаки, които прилагат и в Западните Балкани, и в ЕС, както и извън него, каза Цветан Цветанов.

Водещи

Най-четени