Цветанов обеща още информация за атентата в Бургас 15.08 | 10:30

Вътрешният министър се помоли за здравето на семейството си и на всички българи в Арбанаси

От Кремена Бедерева

След четвъртък ще бъде дадена информация за новите факти по атентата в Бургас. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Арбанаси по повод провелата се вчера (14 август) оперативка, на която е взето това решение, предаде Радио "Фокус”-Велико Търново.

На 18 юли на летище "Сарафово" атентатор взриви автобус. Загинаха седем души - петима израелски туристи, един българин - шофьорът на автобуса, 36-годишният Мустафа Кьосов, и атентаторът.

По думите на Цветанов информацията за атентата няма да попречи на разследването и от полицията ще се обърнат към гражданите да подават информация, която не е оповестена за бомбения атентат.

Министър Цветан Цветанов каза още, че голяма част от информацията е оперативна, работи се ежедневно с партньорите по тази линия.

Във връзка с конвоирането на Денис Ершов, Цветанов каза, че всъщност е изпълнена една разпоредба по повдигнато обвинение. Той е приведен в Следствието, за да му се връчи призовка и работата по случая продължава.

Цветанов посети манастира "Света Богородица” в Арбанаси, като се помоли в храма. "Винаги, когато човек влиза в православен храм се моли за здраве, късмет на близките си. Тази година бе доста тежка и нека се помолим за спокойствие в предстоящите месеци. Ще се помоля за здравето на семейството си и на всички българи."

На въпросите на журналисти за политическата обстановка Цветанов бе категоричен, че този свят ден не трябва да се политизира и иска да се включи в храмовия празник редом с миряните.

По програма министър Цветан Цветанов ще продължи своята визита за град Стражица, където ще бъде посрещнат по повод празника на града и ще посети културните прояви, свързани с днешния ден.

Водещи

Най-четени