Цветанов осъзна: Костов никога няма да ме обича 24.01 | 11:31

Министърът отвръща на удара - обвини Костов, че работил с агенти на ДС

От Филипа Тодева

Отказът на Иван Костов да подкрепи Законопроекта за национална сигурност и критиката му към регламента предизвика остри изказвания от страна на вицепремиера Цветан Цветанов.

"Знам, че никога няма да ме заобичате. Когато идвахте в моя кабинет, ме подкрепяхте, а тук на трибуната заявявате, че не ме обичате”, оплака се Цветанов. Все пак той побърза да уточни, че не е вицепремиер, за да го обича Иван Костов или някой, който гравитира около лидера на ДСБ.

Цветанов обвини Костов, че като като министър-председател нямал политическата воля да отвори досиетата на бившата Държавна сигурност, защото и в неговия кабинет е имало такива хора, в това число и говорителят му Михаил Михайлов, за когото е известно, че е бил агент на Шесто управление.

"Нормално е да сте свалили доверието си, защото вицепремиерът Цветанов успя да ви докаже, че Алексей Петров, който вие създадохте и вие толерирахте, всъщност се превърна в основния играч в подземния свят, подкрепян от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Иван Костов от 1997 до 2001 г. Аз знам, че няма да ме обичате. Аз не съм вицепремиер, за да ме обича Иван Костов, а за да извадя всичко това наяве”, заяви Цветанов.

"Косьо Самоковеца кой го създаде? Да не го създаде Цветанов, който не обичате?”, попита още министърът.

Цветанов изненада присъстващите в пленарната зала с думите си, че когато се обсъжда законопроект за националната сигурност е нормално в пленарна зала да присъства министърът на вътрешните работи и министърът на отбраната, за когото обаче Костов изобщо не е споменал.

"Може би го неглижирате или пък сте го допуснали много близо за ваш приятелски кръг", коментира Цветанов, като после помоли военния министър да не приема това изказване буквално.

"Знам, че няма да ме обичате, нито ще ви искам дъщерята, за да се женя за нея, нито пък искам да влизам във вашето семейство. Нито пък искам да ме обичат от БСП, които постоянно ме критикуват”, каза още той.

Водещи

Най-четени