Цветанов предложи данъчната оценка да се прави на място в селата 28.05 | 15:55

Вицепремиерът се среща с жители на пернишкото село Дивотино

От Кремена Бедерева

Експерти да идват на място в селата и да изготвят в съответните кметства данъчните оценки, предложи след среща с жители на пернишкото село Дивотино вицепремиерът Цветан Цветанов.

Той увери, че правителството търси механизъм как по-бързо да бъдат осигурявани средства на хората.

"Чрез БЧК в рамките на ден-два се надяваме те да достигнат до хората за купуване на материали и за възстановяване на парите им срещу предоставяне на фактури", уточни Цветанов. Средствата ще се разпределят от специално сформиран обществен съвет, информира БТА.

Осем къщи в Дивотино трябва да бъдат премахнати. Фирма е декларирала готовността си да започне веднага безвъзмездно да ги разрушава и да транспортира за собствена сметка материалите на сметището.

Той апелира проектанти да изготвят безвъзмездно проектите на пострадалите къщи, както е направила това старозагорска фирма в село Бисер. В момента контролирано се изпуска язовир "Студена", съобщи още Цветанов.

Еврокомисарят Кристалина Георгиева, вицепремиерът Цветан Цветанов и министър Тотю Младенов днес (28 май) посетиха пострадали домове в пернишките села Дивотино и Мещица.

Водещи

Най-четени