Черна неделя! Зверска катастрофа на Прохода на Републиката 21.09 | 10:00

Загинало е 27-годишно момиче. Още петима са пострадали

От Теодора Кокаланова

Проходът на Републиката е затворен заради тежък пътен инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Произшествието е станало тази сутрин около 04:30 ч. на около километър от върха в посока Велико Търново.

Румънски автобус Mercedes, управляван от 44-годишен румънски гражданин, движещ се в посока от Стара Загора към Велико Търново се е преобърнал на пътното платно. В резултат на това е загинала 27-годишна румънска гражданка, пътничка в автобуса и са пострадали още петима пътници. Към момента няма данни за състоянието им.

Всички пострадали са откарани във великотърновската болница. Водачът на автобуса е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Автобусът е изпълнявал курс от Турция до Румъния. В него са пътували общо 27 души.

Причините за тежкия пътен инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Екипи на "Пътна полиция" – Велико Търново пренасочват автомобилите през прохода Шипка.

Водещи