Честит празник, миньори! 18.08 | 08:40

Повече от 20 000 българи празнуват в Деня на миньора

От Теодора Кокаланова

Служебният министър-председател проф. Георги Близнашки ще участва в националното честване на Деня на миньора, което ще се състои от 12:00 часа в хотел "Шератон" в София, съобщиха от правителствената информационна служба. Повече от 20 000 българи празнуват в Деня на миньора. 

Премиерът ще отправи приветствие към участниците в тържественото събрание, организирано от Българската минно-геоложка камара, Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и Синдикалната миньорска федерация "Подкрепа", предаде агенция "Фокус".

"Неуморните усилия и нелекото ежедневие на трудещите се в добивната индустрия са основание да изразим към тях дълбокото си уважение и признателност. През годините този труд наложи една обща представа за всички нас като общност, като синдикална организация, която не прави компромис с професионализма", е написал в специален поздравителен адрес до миньорите шефът на Синдикална миньорска федерация "Подкрепа" Владимир Топалов. 

Най-четени