Четирима в битка за служебен премиер 24.07 | 08:36

Плевнелиев се чуди между Калин Христов, проф. Воденичаров, проф. Близнашки и Екатерина Захариева

От Кремена Бедерева

Президентът Росен Плевнелиев оглежда четирима кандидати за поста служебен премиер, съобщава поредната версия в. "Преса".

Става дума за Калин Христов, проф. Стефан Воденичаров, проф. Георги Близнашки и Екатерина Захариева. И четиримата вече били разговаряли с президента. За министър на труда се спряга Диана Костадинова, секретар по социалните въпроси в президентството.

За външен министър - дипломатът Тихомир Стойчев. За икономиката - Асен Василев, който беше министър и в предишното служебно правителство.

Умува се върху вариант да се разделят икономиката и енергетиката, като едното ведомство ще се поеме от Елица Николова, сега секретар в президентството. Мисли се и туризмът да бъде отделен в агенция.

За ресор транспорт е спряган Кристиян Кръстев, който беше на същия пост в кабинета на Марин Райков.

Министерството на отбраната вероятно ще оглави Велизар Шаламанов, бивш зам. военен министър в правителството на Иван Костов. Запознати не изключват за пръв път отбраната да се оглави от жена - и такъв вариант обмисляли в президентството.

За МВР е оглеждан Йордан Бакалов от СДС, а здравен министър най-вероятно ще бъде ген. Николай Петров, шеф на ВМА. Ген. Петров вече беше служебен министър, а след това Плевнелиев подписа указа за назначаването му като началник на Военномедицинска академия.

Водещи

Най-четени