Четирима кандидат-президенти проверяват интелекта си 07.10 | 08:25

Кои са мераклиите за държавен глава, които ще се подложат на тест

От iNews.bg

С официалния старт на предизборната президентска кампания у нас започна и надлъгването между кандидатите. Поредният оригинален начин за привличане на внимание, който избраха няколко от мераклиите за държавен глава, е да се подложат на тест, с който да докажат коефициента си на интелигентност. Любопитното е, че засега едва четирима от общо 21 са приели това предизвикателство, отправено от "Менса" у нас.

Всъщност Световната организация на хора с висок коефициент на интелигентност за пореден път отправя такава покана към участници в избори. Досега обаче всички се въздържаха от подобен експеримент.

"До снощи ми се обадиха четирима кандидати за президенти, няма кандидати за вицепрезидент, които изявиха желание да дойдат на теста и евентуално да си обявят резултата. Надявам се до понеделник да станат поне 6-7”, сподели Христо Радков, председател на "Менса – България”, пред Нова тв.

Тестът, който по-смелите сред кандидат-президентите ще направят, е стандартен за международната организация. Той съдържа 45 въпроса, а времето, за което участниците ще трябва да се справя, е 30 минути. Резултатите от допитването пък излизат съвсем скоро след края на попълването му – 15-20 минути след това.

"От явилите се на теста през годините, които са постигнали добри резултати, няма нито един, който да е спечелил изборите. Има трима души, които са изкарали резултат над 150 IQ, което е в горния 1% в обществото”,каза още Радков.

Водещи

Най-четени