Човек почина, а друг бере душа, след зверска катастрофа край Владая 24.10 | 09:20

Общо 7 души пострадаха при инцидента снощи, трима ще бъдат оперирани

От iNews.bg

Един от ранените при тежката катастрофа край Владая снощи почина, а друг все още е с опасност за живота. Това съобщи пред Нова ТВ директорът на "Пирогов” проф. Асен Балтов. Общо трима от пострадалите при тежкия пътен инцидент снощи са настанени в болницата. Останалите са във ВМА и "Токуда".

"Единият е в тежко състояние, в реанимация, с тежка коремна травма, разкъсан черен дроб, опериран е по спешност, има и допълнително счупване на бедрена кост. Все още е с опасност за живота”, обясни проф. Балтов. "Вторият пациент е на 53 години. Той е с гръдна травма, множество счупени ребра и счупване и увредени връзки на лакътната става. Третият пациент, който е в най-стабилно състояние, е със счупване на бедрената кост и извадено рамо. И тримата ще бъдат оперирани”, допълни още шефът на "Пирогов”.

В понеделник вечерта микробус се преобърна по таван на пътя София - Перник, в участъка между село Владая и кръстовището на Драгичево. При инцидента бяха ранени 7 души. Един от тях почина няколко часа след катастрофата.

Според Йонко Иванов, председател на Съюза по авто-мото подготовка, има грешка на водача."Влизайки по този наклон, скоростта е доста висока и едно леко натискане на спирачката води до поднасяне на този автомобил, доколкото разбрахме от експертите. Едно е да карате бусче с картофи и зеле, друго е да возите хора”, заяви Йонко Иванов. 

Водещи

Най-четени