Шефът на МВР към полицаите: Не сте само вие в държавата 26.06 | 15:00

Така Валентин Радев коментира заплахите с полицейски протести за по-високи заплати

От iNews.bg

Държавата, освен полицаи, има и учители и други групи. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев отговори на въпрос за увеличението на заплатите на полицаите, които обявиха, че излизат на протест на 5 юли.

Министърът заяви, че ще работи за увеличение на заплатите на служителите в МВР, но според него това няма как да стане по-рано от приемането на новия държавен бюджет.

"Не искам условия, а аргументи", отсече той и допълни, че винаги е бил в диалог със синдикатите. На въпрос за искането за среща с него Радев отговори, че всеки ден се виждал с тях чрез своя зам.-министър Стефан Балабанов и отхвърли твърденията, че е прекратил диалога.

"Няма такова нещо. Не искам да си говорим през медиите - има Съвет за социално партньорство, да говорят там. Не разбирам защо говорят пред медиите, дават интервюта - гледам ги и аз по телевизията като вас. Готов съм по всяко време да се срещнем и процедурата е да се срещна аз с моя заместник - все едно съм аз. Той ми докладва всичко и аз взимам решение", каза той, цитиран от Фокус.

Според вътрешния министър обаче, ако не се разберат със синдикатите, те щели да искат среща с финансовия министър, а след това е с премиера. "Не се прави така, държавата се управлява по правила", заяви още Радев. 

 

Най-четени