Шефът на НЗОК подаде оставка* 17.02 | 11:41

По-рано днес Бойко Борисов поиска оставката на Нели Нешева

От Деляна Петкова

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Нели Нешева подаде оставка, съобщиха от управляващата партия.

В мотивите си Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации във връзка с раздадените средства за  допълнително материално стимулиране на служители на НЗОК. 

Нешева е решила да се оттегли след среща с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

По-рано днес пък Бойко Борисов поиска оставката на д-р Нели Нешева, съобщи репортер на iNews

"Тя е работила много, но има една поговорка, че в кацата с мед е достатъчно да сложиш една лъжичка катран и медът вече не може да се консумира", коментира Борисов и допълни, че в качеството си на председател на ГЕРБ иска още днес тя да си подаде оставката.

На два пъти Борисов повтори, че Нешева е работила изключително добре, но едно действие може да опорочи всичко.

В последните дни Нели Нешева влезе в публичното пространство със скандала около получените бонуси. В четвъртък (16 февруари) тя организира специална пресконференция, където обясни, че цени труда, който полага.

За 15 месеца работа тя е получила допълнителни бонуси в размер на малко над 12 хил. лева, поясни тя. Бонуси са получили и другите служители на Здравната каса. Нешева коментира още, че системата най-накрая се е успокоила и заработила и според нея атаката срещу нея идва от хората, които искат да бъде върнат хаоса.

Поводът за тези обяснения са изявленията на "Синята коалиция", че Нешева е получила бонус в размер на 30 хил. лева през 2011 година.

По-рано днес в ефира на TV7 Нешева коментира, че е решила да дари бонуса на благотворителна организация. "Те ще приемат моето дарение в понеделник (20 февруари). Парите ще са за фондация "Благотворителност за България", която се занимава с много каузи", обясни тя.

____________________

*Информацията е актуализирана към 12:30 часа.

Водещи

Най-четени