Шофьор без книжка блъсна 4-годишно дете в Бургас 09.04 | 11:47

37-годишен бургазлия е с отнета книжка от 12 януари миналата година

От Кремена Бедерева

Шофьор с отнета книжка блъсна четиригодишно дете в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Четиригодишното момиченце от Бургас е настанено за лечение в отделение "Неврохирургия" на МБАЛ – Бургас, с контузия на главата и комоцио, без опасност за живота.

Детето е блъснато вчера (8 април) от лек автомобил на улица "Петрова нива” в града. Колата е шофирал 37-годишен бургазлия с изтекла шофьорска книжка, отнета с временна принудителна административна мярка по чл. 171 от Закона за движение по пътищата на 12 януари миналата година.

Инцидентът станал при движение на заден ход от страна на автомобила. При извършената проверка на водача с дрегер за употреба на алкохол, апаратът е отчел - 0,44 промила. Шофьорът е отказал да му бъде взета кръв за анализ.

iNews припомня, че подобни случаи вече са почти ежедневие. В столицата на 29 март пък 8-годишната Марина беше ударена от автомобил на пешеходна пътека. Момиченцето все още продължава да се бори за живота си, като най-вероятно тази седмица ще претърпи операция на лявата подбедрица.

При стабилизиране на състоянието й, тя ще бъде оставена да диша самостоятелно, без апарат. Марина Ташкова все още е в кома, след като пострада жестоко на пешеходна пътека на бул. "Г. М. Димитров". Тя отваря очи, но все още не изпълнява команди.

Марина е била придружавана от дядо си, който я водел на тренировка по художествена гимнастика. Малко преди пешеходната пътека, обаче, детето се изскубва от ръцете на дядо си и побягва през пътното платно.

В този момент оттам минавали два автомобила. Единият успял да спре, а вторият е блъснал момичето. Шофьорът, блъснал Марина, е задържан. Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, при допустими на това място - 40 км/ч.

 

Водещи

Най-четени