Шофьорът, блъснал и убил бебето, бил заспал зад волана (СНИМКИ) 11.09 | 14:22

Граничарят бил на купон предната вечер

От iNews.bg

Причината за жестоката трагедия в бургаското село Крушевец, където граничен полицай Костадин Стоянов помете бебешка количка и уби 11-месечно момиченце в нея, е била жесток пиянски запой, продължил до 8 часа сутринта.

Костадин Стоянов е от Приморско. Купонът предната вечер започнал още около 19 часа в ресторант в Малко Търново. Той бил по повод юбилей на негов колега. 

Събралите се бранители на границата разпивали до сутринта. Не е ясно какви са причините Стоянов да поеме неадекватен към Бургас, пише регионалният сайт Flagman.

Алкохолната проба с дрегер на граничния полицай е положителна, съобщи в. "24 часа". По неофициални данни апаратът е отчел 0,63 промила.

Служителят е пътувал със собствен автомобил "Рено Канго". Бил е в почивка през последното денонощие. Той е на 38 г. и се казва Костадин Т.

Малката Красимира е трябвало да навърши една годинка на 1 октомври. В момента граничният полицай е в болницата за даване на кръвна проба и тест за наркотици.

Установено е, че е заспал на волана и заради това липсва спирачен път. Трагедията се разигра в 9 часа тази сутрин на главната улица на село Крушевец, през която минава пътят от Малко Търново за Бургас. Двама свидетели твърдят, че Стоянов е преминал в отсрещната лента със скорост над 60 км/час, преди да се блъсне в стълба, който всъщност е спрял окончателно хода на автомобила.

Шофьорът буквално се е суркал покрай оградата на магазина, заемайки цялото тротоарно пространство. Бебето е нямало никакъв шанс, количката е сплескана. В това време майката Нонка е била в магазина.

Най-четени