Шофьорът, който предизвика катастрофа с патрулка, влиза на топло за година 11.11 | 12:20

Яшар ще излежи присъдата си при първоначален строг режим

От Цанка Донкова

Шофьорът, който предизвика катастрофа с полицейска кола в Пловдив преди няколко седмици ще влезе "на топло" за година.

Пловдивският окръжен съд призна за виновен Орхан Яшар, че нарушил правилата за движение и е предизвикал катастрофа с полицейска кола в Пловдив, а при инцидента е бил ранен служител на МВР.

Яшар ще излежи присъдата си при първоначален строг режим. Той е причинил умишлено имуществени вреди в размер на 6297 лв. на полицейския автомобил. Другите обвинения срещу Яшар са за хулиганство и съпротива на полицаите Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР.

Инцидентът става, след като колата на Яшар навлиза в забранена улица в квартал Капана в Пловдив. Униформените го спират с палка, но той продължава пътя си. Започва преследване в центъра на града, като Яшар няколко пъти се опитва да блъсне и избута патрулната кола.

При пореден такъв опит на бул. "Христо Ботев", единият от полицаите стреля със служебното си оръжие и пука гума на "автомобила. Преследваната кола се блъска в паркиран автомобил и се врязва в дърво. Патрулката навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в два леки автомобила, при което е ранен единият полицай. След катастрофата Яшар се опитва да избяга, но е арестуван.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. То влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Водещи

Най-четени