Шофьорът на автобуса ковчег - от болницата директно в ареста 28.08 | 14:05

Григор Григоров е бил изписан тази сутрин и е преместен в килия на "Г. М. Димитров"

От Ани Романова

Шофьорът Григор Григоров, който в събота преобърна автобус с пътници край Своге, е вече преместен в килия на следствените арести на столичния бул. "Г. М. Димитров", съобщава 24 часа.

Тази сутрин той е бил изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ", където беше приет след трагедията. Григоров е задържан за 72 ч от прокурор.

Той е обвинен е за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на 21 ранени. Според прокуратурата той е нарушил правилата за движение, след като превишил скоростта с 13 км/ч при разрешени 40. Данните за скоростта са по информация от тахошайбата на рейса.

Когато са му повдигали обвинение в неделя, Григоров не е давал обяснения пред разследващите.Очаква се прокуратурата да му иска и постоянен арест от съда. 

Григоров е управител и съсобственик на фирмата превозвач "Мобилус 5". Засега той е единственият обвинен за трагедията край Своге. От прокуратурата обаче вчера увериха, че разследването продължава и най-вероятно отговорност ще се търси и на други.

Снимка: МВР

Водещи

Най-четени