Ще има ли ново дело срещу Алексей Петров? 05.12 | 17:44

Соченият за бос на "Октопод"-а иска да излезе от ареста, съдът решава на 13 декември

От Диана Цветкова

Подсъдимият по делото "Октопод" Алексей Петров може да се окаже обвиняем и по ново дело.

По време на днешното заседание на процеса срещу него в Софийския градски съд стана ясно, че прокуратурата в Тетевен разследва престъпление, на което е жертва един от ключовите свидетели срещу Петров – Пламен Устинов.

Обвинението разследва жалба, че Устинов е бил притискан да смени показанията си. Досъдебното производство е образувано на 20 ноември срещу неизвестен извършител.

Иначе, на днешното заседание по делото защитата на Петров отново настоя мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека и той да излезе от ареста.

Адвокат Васил Василев изтъкна, че Петров е зад решетките вече половин година, а докато всички свидетели по делото бъдат разпитани, ще минат още поне четири месеца.

Алексей Петров има здравословен проблем, който му причинява болки и страдания и нито в ареста, нито в болницата на затвора той може да получи адекватно лечение, мотивира се защитникът.

Съдът обаче не се произнесе по искането, а ще решава дали да пусне Алексей Петров на свобода на 13 декември, когато е следващото заседание по делото.

За целта съдът назначи изготвянето на тройна съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното състояние на Петров и дали арестът го влошава.

Подсъдими по делото "Октопод" са Алексей Петров, Антон Петров - Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов. Обвиненията срещу тях са за образуване и ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване.

Най-четени