Ще имаме съвместни бойни учения с Азербайджан 12.03 | 12:26

Борисов и Боцев проведоха среща с шефа на Генщаба на страната, който е на посещение у нас

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан. По време на разговора бяха обсъдени перспективите за задълбочаването на военното сътрудничество, изпълнението на съвместни учения, както и засилването на партньорството във военно-образователната сфера. Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за възможността да обменят мнение и опит в областта на взаимодействието по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българския премиер Бойко Борисов информира генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България полага сериозни усилия за развитието на отбранителната способност на българските въоръжени сили и работи активно за изпълнение на задачите към колективната отбрана на Алианса. Министър-председателят Борисов изрази надежда, че добрите политически и икономически отношения между България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет присъстваха и началника на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

Водещи

Най-четени