Ще мине или няма да мине вотът на недоверие? 23.05 | 07:25

Парламентът разисква действията на правителството в сектор енергетика

От Теодора Кокаланова

Парламентът ще разисква Проект за решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на енергетиката. Това ще стане на извънредно заседание, което ще започне от 10:00 часа.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и група народни представители внесоха вота на 16 май. В мотивите към него се посочва липса на визия в енергийния сектор, груба намеса в работата на независимия регулатор ДКЕВР, огромна задлъжнялост и ниска ликвидност между всички участници в енергийната система, липса на прозрачност и публичност при взимането на решения в енергийния сектор и провал в един от най-важните стратегически проекти за България – газопровода "Южен поток".

Според Правилника за организацията и дейността на Народното събрание по време на разискванията не могат да бъдат правени промени и допълнения в текста на проекта за решение. Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията, информира агенция "Фокус". Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

Водещи

Най-четени