Ще охраняваме границата си с австрийска техника 15.03 | 13:16

Военният министър увери, че няма забавяне при проектите за модернизация на армията

От iNews.bg

Фокусът на моите усилия е да работя за изграждането и развитието на модерни, високоефективни и оперативно съвместими български въоръжени сили, способни да изпълняват всички поставени пред тях задачи. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев на откриването на международната конференция на тема "Въоръжение и екипировка на Сухопътните войски за изпълнение на целите на способности и за националната отбрана” днес, 15 март 2016 г., във Военната академия "Г. С. Раковски".

Както проектът за многоцелевия самолет, така и проектът за двата патрулни кораба и разбира се машините за Сухопътни войски, от които имаме изключително голяма нужда, ще бъдат внесени в следващите няколко дни в Министерски съвет "Длъжници сме на Сухопътните войски.

Те заслужават много повече от това, което сме направили" – подчерта министърът на отбраната Николай Ненчев, в отговор на въпроси на журналисти след откриването на форума. По думите му – няма никакво забавяне на проектите за модернизация. Ускореното изграждане и развитие на отбранителните способности на въоръжените сили е залегнало в приетата от Народното събрание "Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020" и тя ще бъде следвана, предвидена е и в бюджетната рамка – подчерта министър Николай Ненчев.

"Изпълняваме решение на българския парламент", заяви той.

Продължават разговорите с Австрия във връзка със защитата на външните граници на Европейския съюз от нелегалните емигранти. След посещението на австрийската делегация в България миналата седмица, се очаква страната ни да получи като дарение високопроходима техника, автобуси и линейки, които ще бъдат използвани при охраната на границата.

Водещи

Най-четени