Ясни са подпалвачите на "Син сити" в София (ВИДЕО) 26.03 | 18:01

Клошари са палили огън в бившето чалга заведение „Син сити“

От iNews.bg

Три пожарни автомобила се бориха за потушаването на пожара в сградата на някогашното читалище на "Възраждане", която е паметник на културата, но в нея се помещаваше с години чалга заведението "Син сити". Сградата не е обитаема от доста време, може би повече от година и по всичко личи, че е подпалена неволно от клошари, които са си палели огън. Това съобщи старши комисар Веселин Гетов, директор на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението”, цитиран от Дарик.

"Съсредоточили сме на място значително количество техника и екипи, които по мое сведение доста бързо са реагирали и са пристигнали на място”, заяви шефът на пожарната. И допълни, че пожарът е станал, защото е свободен достъпът за всеки. "Докладваха ми, че първият екип, който е пристигнал, е видял дори един от клошарите да бяга", каза комисарят.

По думите му пламъците са тръгнали от втория етаж. Пожарът не е бил сериозен, горели са само боклуци. Огънят е локализиран, пламъците потушени. Засегната е около 100 кв. метра площ, допълни Гетов.

Според свидетели на пожара от съседни магазини, това не е първият пожар в сградата, а вторият за по-малко от месец. Директорът на столичната пожарна обаче не е запознат с предишни пожари в сградата.  

Водещи

Най-четени