Авариен ремонт извършват на магистрала "Тракия" 14.08 | 07:42

При температура на въздуха над 35 градуса ще спират движението на тежките камиони

От Деляна Петкова

Пътищата в страната са проходими, но все още има въведени ограничения, във връзка с ремонтите по магистралите, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".

Временна организация на движението има по трасето на магистрала "Тракия" в Ямболска област. Те са в участъка от пътен възел на магистралата с път II-53 при км 277+766-път II-53 до пътния възел между път I-6 и път II-53-път I-6-АМ "Тракия".

В област Пазарджик се извършва авариен ремонт на дилатационни фуги на км 77+900 на рекаТополница в посока София – ляво и км 61+300 посока Пловдив – дясно.

По магистрала "Хемус” в област Варна продължава рехабилитацията на естакада "Девня”. Затворено е лявото платно от пътен възел "Суворово” до пътен възел "Неофит Рилски”. Движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.

Ремонт затваря и дясното платно от пътен възел Каспичан до пътен възел Ветрино. Движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 "Ветрино-Провадия” до пътен възел Ветрино.

Това ограничение ще бъде валидно до 30 ноември. 

Оот км 356+000 до км 357+000 в южно платно на "Хемус" пък се извършва почистване на улеи.

Метеоролозите прогнозират температури между 27 и 32 градуса. При температура на въздуха над 35 градуса обаче тежките камиони ще бъдат спирани и отклонявани встрани от пътя. Ограничението ще бъде в периода между 13 и 21 часа.

Тази забрана не важи за камионите, превозващи бързоразвалящи се стоки и живи животни.

Водещи

Най-четени