Бъдете внимателни – магистралите и пътищата са мокри 06.02 | 07:32

Настилките се обработват и опесъчават

От Филипа Тодева

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервал от -14°C до +6°С. Времето над страната е облачно.Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Сняг вали в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, В. Търново, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Сливен, Стара Загора, София и в районите на Карнобат, Айтос, Тервел, Шипка, при прохода на Републиката и Петрохан.

Дъжд вали в областите Ямбол, Хасково, Кърджали и в района на Нова Загора. Вятър духа в областите Силистра, Добрич, Русе, Шумен, Варна и в района на Кула.

Пътните настилки са мокри, отделни участъци са заснежени и заледени, същите се обработват и опесъчават. Затворени за движение са Златишкият, Твърдишкият, Върбишкият и Троянският проход. През Дюлински проход е забранено движението на товарни МПС, а леките трябва да се движат с вериги.

През Вратник е забранено движението на товарни МПС над 10 т. от (гр. В. Търново-гр. Сливен), а през Айтоски е забранено е движението на МПС над 20 т. Забранено е движението на МПС над 10 т. за срок до 31.03.2012 г. през прохода Шипка, както и през Петрохан, където останалите МПС трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

През Пампорово, Рожен, ,Превала, "Печинско всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Мокри и обработени са пътните настилки на четирите магистрали. 864 машини почистват републиканските пътища.

Най-четени