Бъдете изключително внимателни на пътя! 26.01 | 09:49

Пътните настилки в цялата страна са мокри

От Мая Александрова

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, но почистени и обработени.
Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 10 тона по път II-21 Русе - Силистра на територията на област Русе. Ограничението е въведено за почистване от снегонавявания.

През изминалата нощ фирмите, ангажирани със снегопочистването в София са обработили със смеси против заледяване пътните платна на улиците във всички райони на столицата.

Приключи втората обработка на улиците с масов градски транспорт и в момента се третират със смеси против заледяване обществено значими улици и вътрешноквартални улици. Градският транспорт се движи нормално. Няма подадени сигнали от КАТ за закъсали автомобили на територията на общината.

Обработен е и пътят във парк Витоша до Златните мостове. При качване в планината шофьорите, да използват вериги.

Пътищата в Добричкия регион са заснежени като натрупаната покривка достига два сантиметра, съобщиха от Областния съвет по сигурност.

Девет машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската пътна мрежа, допълниха от Областното пътно управление. Разчиства се по направленията Добрич-Варна, Добрич-Силистра, в община Тервел и на други места.

През последното денонощие падналите валежи предимно от дъжд в Добричко достигат 24 литра на квадратен метър, посочват от Областния съвет по сигурност. Няма сигнали за селища, останали
без електрически ток или вода поради зимната обстановка.

В редица области екипи на "Пътна полиция" спират товарните автомобили, които са се насочили към ГКПП - Дунав мост.

Възстановен е пропускателният режим на ГКПП-Капитан Андреево и Лесово. От ГД "Национална полиция" са предприети мерки за своевременно предупреждаване и спиране на товарните автомобили, които са се насочили към ГКПП - Дунав мост на път към Румъния.

Екипи на "Пътна полиция" отклоняват потока от камиони на крайпътни паркинги на територията на областите Велико Търново, Плевен, Разград, Стара Загора, Хасково. Усложнената метеорологична обстановка в Румъния и опасността от аварийни ситуации е причина през ГКПП-Дунав мост румънските власти да не пропускат МПС.

От "Пътна полиция" призовават шофьорите на български камиони да отложат пътуването към Румъния през посочения ГКПП до нормализиране на обстановката.

Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 10 т по път II-21 Русе - Силистра на територията на област Русе. Ограничението е въведено за почистване от снегонавявания.

Слаб сняг вали в по-голямата част от област Смолян. Остава въведеното ограничение за движение на автомобили с вериги, а на товарните без ремаркета и полуремаркета.

Заради мрачното време и валежите, на места видимостта е намалена. Пътните настилки са мокри, по високите места – заснежени, но са обработени от екипи на пътната служба.

През изминалото денонощие не са получавани сигнали за инциденти, които да затрудняват движението на моторни превозни средства.

В Смолян вали слаб сняг, улиците в града са мокри и хлъзгави. Автомобилният трафик е спокоен в неделния ден.

15 тежкотоварни автомобила са закъсали през изминалата нощ по пътищата на Видинска област и е трябвало да бъдат изтеглени с машини. Причината - всички ТИР-ове били с летни гуми и въпреки предупрежденията да бъдат с вериги не са били оборудвани за зимен път.

26 машини са разчиствали снега през тази нощ във Видинска област, пътищата са проходими при зимни условия. На Дунав мост 2 трафикът е интензивен, автомобилите преминават без усложнения, пътната настилка на мостовото съоръжение е почистена, съобщиха от Областно пътно управление Видин. С приоритет се почиства главен път Е 79 и път ІІ-11 пред с. Арчар.

Водещи

Най-четени