Вижте къде спират тролеите и трамваите в София 03.08 | 09:08

Въвеждат временна организация на движението

От Кремена Бедерева

Въвежда се временна организация на движението на трамваите с номера 11 и 19, както и на тролейбуси с номер 7, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Поради основен ремонт на части от релсовия път при кръстовището на бул. "Цар Борис Трети” и бул. "Овча купел” днес и на 4 август ще бъде въведена временна организация на движението на трамваите по линии с номера 11 и 19.

Трамваите по линия 11 ще се движат от кв. "Илиянци” до трамвайно обръщало "Овча купел”, а тези по линия 19 – от гара "София Север” до трамвайното обръщало "Овча купел”.

Заради изграждането на връзка с топлофикационната мрежа на жилищна сграда в район "Люлин”, днес и на 4 август се въвежда временна организация на движението на тролейбусна линия номер 7.

Днес в посока ж.к. "Люлин 3” тролейбусите ще пътуват до кръстовището на ул. "Ген. Вл. Динчев” и бул. "Луи Пастьор”, а оттам - по маршрута на тролейбусна линия номер 6 до тролейбусното обръщало в ж.к. "Люлин 3”.

На 4 август тролейбусите ще се движат в посока ж.к. "Люлин 3” по маршрута си до кръстовището на ул. "Ген. Вл. Динчев” и бул. "Луи Пастьор”, а оттам – по маршрута на тролейбусна линия 6 до обръщалото в ж.к. "Люлин 3” – двупосочно.

Променя се движението на маршрута на тролейбусна линия №7 във връзка с обект: Топлозахранване и АС за жилищна сграда в "Люлин-6” на бул. "Джавахарлал Неру”, съобщиха от Столична община.

От 07.00 часа днес до 7.00 часа на 4 август тази година се забранява влизането на превозни средства по двете входящи ленти на бул. "Джавахарлал Неру” в посока бул. "Панчо Владигеров” и лявата изходяща лента на бул. "Джавахарлал Неру” в посока центъра между ул. "Индира Ганди” и ул. "605”.

От 07.00 часа на 4 август до 4.00 часа на 5 август се забранява влизането на превозни средства по дясната изходящя лента на бул. "Джавахарлал Неру” в посока центъра между ул. "Индира Ганди” и ул. "605”.

Променя се маршрута на тролейбусна линия № 7 е съответно:

от 4.30 часа до 24.00 часа днес
- в посока ж.к. "Люлин” – по маршрута си до ул. "Ген. Владимир Динчев”, след което се движи по маршрута на тролейбусна линия 6 до тролейбусното ухо в ж.к. "Люлин 3”.
- в посока пл. "Сточна гара” маршрута не се променя;
От 4.30 часа до 24.00 часа на 4 август
- в посока ж.к. "Люлин” - по маршрута си до ул. "Ген. Владимир Динчев”, след което се движи по маршрута на тролейбусна линия № 6 до тролейбусното ухо в ж.к. "Люлин 3”.
- в посока пл. "Сточна гара” - от тролейбусно ухо "ж.к. Люлин 3”, по маршрута на тролейбусна линия №6 до бул. "Луи Пастьор” и по маршрута си до пл. "Сточна гара”.

Водещи

Най-четени