Дъждът се лее като из ведро, а столицата е на сух режим 29.05 | 09:20

Ремонтни дейности ще прекъснат водоснабдяването

От Теодора Кокаланова

Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Мара Бунева" в кв. "Орландовци" се налага спиране на водоподаването в четвъртък от 9:00 до 13:00 часа на клиентите, живеещи в района на ул. "Мара Бунева" №98А.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. "Мара Бунева", ъгъла с ул. "Одеса". След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. "Кап. Димитър Списаревски" жк. "Дружба" І - изток, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: бл. 55, бл. 59, бл. 61, по ул. "Кап. Димитър Списаревски" от ул. 5015 и ул. 5048. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. "Кап. Димитър Списаревски" – магазин "Еником М".

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Във връзка с подмяна на сградни водопроводни отклонения и подмяна на спирателни кранове на ул. 59 кв. "Враждебна", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: кв. "Враждебна";  Япаджа махала; местност "Батареята"; по бул. "Ботевградско шосе" от ул. "Източна тангента" до с. Долни Богров по ул. "Челопешко шосе" от бул. "Ботевградско шосе" до кв. "Челопечене".

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: кв. "Враждебна" – пред общината. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата На 29 май, четвъртък, във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. "Стефан Стамболов", с. Бистрица, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района: по ул. "Стефан Стамболов" от ул. "Криволак" до ул. "Загрене" и ул. "Бучаро". 

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. "Ивайло" ъгъла с ул. "Стефан Стамболов". След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на "Софийска вода" живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с изграждане на уличен водопровод и подмяна на спирателен кран на ул. "Ран Босилек" кв. "Лозенец", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района : по ул. "Козяк" от ул. "Елин връх" до ул. "Ран Босилек" по ул. "Ран Босилек" от ул. "Козяк" до ул. "Руй планина", ул. "Руй планина". 

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. "Димитър Търкаланов" №18. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Иван Пейчев" кв. "Витоша", се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района: по ул. "Иван Пейчев" от ул. "Йордан Стубел" до ул. "Ангел Каралийчев."  

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. "Иван Пейчев" ъгъла с ул. "Йордан Стубел".

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени